Mobila enheter

Det råder ingen tvekan om att mobilt internetanvändande är här för att stanna. Vad har ni för behov av mobila tjänster? Varför ska ni satsa på det?

Det såldes ca 2,4 miljarder mobila enheter förra året (2013) och att den siffran förväntas ligga på strax under 3 miljarder enheter år 2017. Med mobila enheter menas då laptops, ultramobile, läsplattor och mobiler.

Om trenden håller i sig kommer försäljningen av plattor att ha gått om laptop-försäljningen 2015. D.v.s. om ett år använder fler mobilen/läsplattor för internet än via en dator. Redan idag görs hälften av lokala sökningar på en mobil enhet. 80% använder mobilen för köpbeslut. Är ni förberedda på det?

Vi hjälper er att organisera innehåll och bygga funktioner utifrån era användares behov. En mobilanpassad webbplats eller app gör det lättare för kunderna att välja er som leverantör jämfört med era konkurrenter. Genom att göra ert företag tillgängligt för mobila enheter kan ni öka er kundbas och därigenom öka er försäljning.

I och med att fler och fler använder mobila enheter kommer ett företag som inte mobilanpassar sin webbplats att tappa kunder och marknadsandelar. Ni har helt enkelt inte råd att inte anpassa er till mobila enheter.

Starmind har många års erfarenhet av appar och webbplatser anpassade för mobiler. Vi utvecklar allt från spel till anpassning av informationsportaler. 

Mobilanpassad webbplats med hjälp av Responsive Design.

Den största fördelen av att göra sin webbplats mobilanpassad är att den är helt plattformsoberoende. D.v.s. man bygger webbplatsen för moderna webbläsare som finns på de olika operativsystemen för mobila enheter.

Mobilanpassningen görs med modern gränssnittsutveckling och HTML5, eller så kallad ”Responsive Web Design”. Man utgår då ”helst” från ”mobile first” d.v.s. webbplatsen byggs för mobila enheter först och skalas sedan upp mot desktop.

Det är väldigt vanligt att man tar fram en design för desktop versionen först och sedan anpassar denna till mobila enheter, men man kan i dagsläget inte förutsätta att alla surfar in via en PC och då bör man heller inte utgå från desktop versionen.

Man kan lösa mycket med hjälp av HTML5 och det krävs inte en app för att använda sig av funktioner i mobila enheter så som t ex GPS-positionering.

Fördelen med responsive design är också att man slipper ha en dedikerad webbplats för mobilen, som väldigt länge har varit det alternativ man tidigare valt att köra på. Att driva två siter i stället för en förstår alla att det medför en hel del mer arbete gällande redaktörsjobb, förvaltning/nyutveckling etc.

Mobilapp

En mobilapp stärker ert varumärke hos användarna genom att ni alltid är lätt åtkomliga med eller utan täckning. Om ni har behov av funktionalitet, till exempel bra och snabb geografisk positionering eller annan funktionalitet som kräver en mer klassisk applikation, rekommenderar vi att man bygger en app. En app känns alltid snabbare och har större möjligheter när det gäller integrering med ”native”-appar på de olika mobila plattformarna.

Vi gör appar till iPhone, Android och Windows Phone. 

Etiketter: Responsiv DesignBootstrapJQueryHTML5CSS3Mobile first